logo

subtitelsite

© 2009 Digisimon.nl All rights reserved.| Design by Digisimon.nl

Fokke & Sukke - Foksuk.nl
NOS Nieuws
6 minuten geleden (24-04-2018 @ 12:02)
Zorg wordt niet veiliger, vindt de patiënt

De patiëntveiligheid is de afgelopen jaren niet toegenomen en het vertrouwen van de patiënt in de zorg is gedaald. Dat blijkt uit een nog lopend onderzoek van de Patiëntenfederatie Nederland, dat inmiddels door ruim 6000 mensen is ingevuld.

Uit de voorlopige resultaten blijkt dat vier op de tien mensen de afgelopen twee jaar weleens hebben meegemaakt dat er iets misging in de zorg. Bij twee op de tien mensen was dat bijna zo. Die cijfers zijn gelijk aan drie jaar geleden.

Tegelijkertijd is het vertrouwen van patiënten in hun zorgverleners gedaald ten opzichte van de periode ervoor. Voelde drie jaar geleden 46 procent van de patiënten zich 'altijd' in veilige handen, nu is dat 43 procent. Het aantal mensen dat zich 'meestal' veilig voelt, daalde van 45 naar 44 procent.

Reden tot zorg

Hoewel de Patiëntenfederatie toegeeft dat de verschillen klein zijn, is er toch reden tot zorg. "De afgelopen jaren zijn er grote inspanningen gedaan om de zorg veiliger te maken. Dat heeft niet geleid tot minder fouten of een groter vertrouwen", zegt directeur Dianda Veldman.

"Als het misgaat in de zorg kan dat verstrekkende gevolgen hebben", aldus Veldman. Mensen voelen zich lang onzeker, krijgen psychische problemen of houden blijvend letsel."

De Patiëntenfederatie heeft in een brief aan de Vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport haar zorgen geuit. Morgen houdt de commissie een Algemeen Overleg over patiëntenvertrouwen. De federatie pleit er in de brief voor om patiënten vaker en beter bij de zorg te betrekken, om fouten te voorkomen.

Het onderzoek van de Patiëntenfederatie loopt nog tot en met 4 mei.

Lees verder..

19 minuten geleden (24-04-2018 @ 11:49)
Blokker-topman alweer weg na twee jaar

Blokker raakt zijn topman kwijt. Na twee jaar verlaat topman Casper Meijer eind juni het bedrijf. Er is een verschil van mening tussen hem, de raad van commissarissen en de eigenaren van het winkelbedrijf. Volgens Blokker zijn er "uiteenlopende verwachtingen tussen aandeelhouders, de raad van commissarissen en Meijer zelf over de snelheid van de veranderingen en de onderliggende financiële resultaten."

Casper Meijer werd in januari 2016 de hoogste baas van de Blokker-holding. Onder zijn leiding werd in mei 2017 besloten tot een strategiewijziging, waarbij alle nadruk op de Blokker-winkels kwam te liggen en de andere winkelketens werden afgestoten. Er zullen minstens 100 filialen en 1900 werknemers verdwijnen. Leen Bakker, Intertoys, Bart Smit, Toys XL en Xenos zijn inmiddels verkocht.

In augustus 2017 werd Meijer nog benoemd tot directievoorzitter van de Blokker-winkels, als opvolger van Rob Heesen. Vanaf 1 juli neemt president-commissaris Michiel Witteveen voorlopig de taken van Meijer waar.

Meijer gaat volgens het concern op zoek naar een nieuwe uitdaging buiten Blokker.

Lees verder..

21 minuten geleden (24-04-2018 @ 11:48)
Trump en Macron, een 'bromance'?

President Trump heeft al verschillende leiders mogen ontvangen, maar gisteren kreeg hij zijn eerste officiële staatsbezoek. De eer was aan de Franse president Emmanuel Macron. Dat is niet gek, gezien de relatief goede relatie tussen Washington en Parijs. Maar deze eer moet symbolischer worden opgevat dan Macron doet lijken.

Nadat gistermiddag het Franse regeringsvliegtuig was geland, vloog het gezelschap per helikopter door naar Mount Vernon: het landgoed van Amerika's eerste president George Washington. Daar dineerden de twee mannen en hun vrouwen Melania en Brigitte. Vandaag begint het echte overleggen.

Le Monde analyseerde de samenwerking tussen de beide presidenten uitgebreid. De conclusie was even kort als duidelijk: de twee herkennen zich in elkaar. Macron en Trump zijn beiden relatieve outsiders, die dol zijn op politiek en goed weten wat ze willen. En dat dwingt herkenning en wederzijds respect af.

De krachtmeting van de evenbeelden bleek wel uit de stevige handdruk die ze uitwisselden tijdens hun eerste ontmoeting op de NAVO-top in Brussel, nu bijna een jaar geleden. Trumps knokkels werden wit, Macron beet zijn kaken stevig op elkaar. Later verklaarde Macron dat hij expres koos voor dat duidelijke signaal aan Trump, die bekend staat om zijn stevige en lange handdrukken.

De goede band tussen de Franse en Amerikaanse president is opvallend, zegt correspondent Arjen van der Horst. "Trump staat niet bekend om zijn goede relaties met Europese bondgenoten. De relaties met Duitsland en Groot-Brittannië bekoelden aardig sinds zijn verkiezing. En Macron is niet de meest voor de hand liggende persoon. De verschillen tussen de twee zijn ogenschijnlijk groot."

Zo komt de 71-jarige Trump op voor de 'gewone Amerikaan' en zet hij zich af tegen de elite, immigratie en globalisering. Dat staat tegenover de veel jongere Macron, die uit een intellectueel nest komt en juist streeft naar meer globalisering.

"Macron begrijpt de Amerikaanse president beter dan zijn Europese collega's. Hij weet dat Trump wel houdt van een beetje glitter en glamour, en speelt daarop in", zegt Van der Horst. Dat bleek bijvoorbeeld uit het bezoek van de Amerikaanse president aan Frankrijk, vorig jaar. Dat staatsbezoek, dat gepland was rond de grote militaire parade in Parijs op 14 juli, werd aangekleed met een diner op de Eiffeltoren. Van der Horst: "Macron gaf Trump het voordeel van de twijfel."

Volgens Van der Horst moet het huidige tripje van Emmanuel en Brigitte Macron ook in dat licht worden gezien. "Trump beloont Macron voor zijn open houding door hem de eer van het eerste officiële bezoek te gunnen. En hij kleedt dat speciaal aan met een diner op Mount Vernon en een toespraak van Macron aan het congres."

Op persoonlijk vlak klikt het dus wel tussen de twee mannen. "Maar Macron laat zich toch vooral leiden door pragmatisme", benadrukt correspondent Frank Renout. "Hij doet zaken met iedereen die zijn belangen kan dienen. Macron is een realistisch politicus en met de VS spelen allerlei gemeenschappelijke belangen. Zo heeft hij Trump bijvoorbeeld nodig in de strijd tegen terrorisme."

Want het bezoek draait niet alleen om uiterlijk vertoon. Tijdens het driedaagse staatsbezoek zal Syrië ter sprake komen, denkt Renout. "De Amerikanen zijn daar de sterkste bondgenoot en Macron wil voorkomen dat Trump zijn troepen uit het gebied terugtrekt." Eerder liet hij weten de president daartoe al te hebben overgehaald, maar dat werd al snel ontkracht door het Witte Huis. Macrons invloed lijkt dus beperkter dan hij doet voorkomen.

Ook de Iran-deal staat op de agenda, vermoedt Renout. Die afspraken staan op losse schroeven sinds Trump verkondigde het "de slechtste deal ooit" te vinden en dreigde met het terugtrekken uit het akkoord. Renout: "Macron ziet ook gebreken in de huidige afspraken met Iran, maar vindt het stoppen van de deal veel erger. Macron en Trump kunnen het goed vinden, maar hun politieke overtuigingen liggen op heel veel gebieden nog altijd mijlenver uit elkaar."

Ondanks dat Trump zo uitpakt tijdens het bezoek, verwachten zowel Van der Horst als Renout weinig concrete resultaten. "Het is vooral een symbolische aangelegenheid", zegt Van der Horst. Renout is het daarmee eens. "Het bezoek is voornamelijk diplomatiek massagewerk. Ze zullen uiteindelijk vooral samenwerken op de gebieden waar de belangen al samenvallen."

Lees verder..

NU.nl

Sorry, deze feed is momenteel niet beschikbaar.